Google’a iphone uzak bağlantı anahtar kelimelerini türkçe yada ingilzice aratmaya çalışırsanız, karşınıza çıkan uygulamaların nerdeyse hepsinde bilgisayarınıza iphone üzerinden bağlanma işini görecek uygulamalara ulaşıyorsunuz. Peki bunun tam tersine ihtiyacınız varsa.. Burda şu anlık fazla bir seçenek yok elinizde. IT ile biraz ilgili arkadaşların bildiği üzere VNC dediğimiz bir uzak bağlantı standardı var. Eğer iphone’unuz jailbreak yapılmışsa Cydia’dan yükleyebileceğiniz Veency uygulamasıyla iphone cihazınıza uzaktan bağlantı sağlayabilirsiniz.

Cydia Linki; http://cydia.saurik.com/info/veency/

Uygulamayı iphone’unuza kurduktan sonra, iphone menüsünden ayarlar’a ordan da sayfanın alt kısmından “veency”i seçin. Ekrana Veency’nin ayarları gelecektir.

Enabled  ==> on / off  (on durumuna getirirseniz veency server’ı etkinleştirirsiniz.)

Show Cursor ==> on/off (telefonunuza uzaktan bağlandığınızda ekranda fare imlecinin görünürlüğünü seçebilirsiniz.)

Password ==> uzaktan bağlantı kurarken kullanılacak vnc şifresidir. Eğer boş bırakırsanız, uzaktan bağlanırken size şifre sorulmaz. Fakat iphone ekranında uzaktan bağlantı isteğinin olduğunu ve sizin onayınızı isteyen bir uyarıyla karşılaşırsanız. Şifre girilerek bağlanılan uzak bağlantılarda iphone tarafında bir bağlantı onayı sorulmaz.

VNC protokolü gereği bağlantınız çok akıcı ve hızlı olmayacaktır. iphone 4’te bağlantı hızı diğer iphone modellerine göre daha yavaştır. Çünkü iphone 4’teki ekran çözünürlüğünün yüksek oluşu ve iphone geçiş efektlerinden kaynaklanan akıcı ekran geçişleri vnc performansını düşürmektedir. Bu tamamen normaldir.

Wi-Fi ile aynı network içinden, VPN üzerinden uzak bağlantıyla yada ilgili port yönlendirmesiyle NAT üzerinden bile telefonunuza bağlantı sağlayabilirsiniz.

3G etkin durumdayken, 3g public IP adresiniz üzerinden port yönlendirmesi vb. ek bir ayar yapmadan da telefonunuza bağlanabilirsiniz.